Office & Home Interiors

Abstracta

Akustikpionjär skapar inspirerande inredningar

Abstracta är en föregångare inom att designa goda ljudlandskap för offentliga miljöer. Kombinationen akustikprodukter, inspirerande design och innovativa möteslösningar svarar mot ett växande behov på såväl hemma- som exportmarknaden. Under 2016 har Abstracta fått ett tillskott i och med förvärvet av S-Line som nu är en integrerad del av bolaget, och Morgana som går in som eget varumärke och bolag under Abstractas ledning. VD Peter Jiseborn guidar oss vidare bland årets händelser.

Årets produktnyhet?

Mest uppmärksamhet har vi fått för Combo Cross, en hängande ljudabsorbent av mode- och textilformgivaren Pia Wallén. Ett exempel på hur vi genom olika samarbeten förnyar och förstärker vår design. Affärsmässigt är det våra tysta rum för den växande trenden med aktivitetsbaserade kontor.

Årets projekt?

Det är ett styrkebesked att vi gjort rekordomsättning utan att vara beroende av stora projekt, samtidigt vill jag gärna nämna att vi vunnit ett större projekt i Stockholmsområdet och som vi levererar akustikprodukter till under 2017.

Årets marknadsframgång?

Lanseringen av Softline 30, en tunnare och enklare variant av klassiska Softline 50, som ökade försäljningen för båda produkterna.

Årets utmaning?

Att som ny VD från februari komma in i bolaget och driva organisationen åt samma håll. Nu känner jag att jag har organisationen med mig för att möta den snabbt växande marknaden för akustikprodukter.

Nettoomsättning

178 mkr
  • Fakta Abstracta
  • Grundat: 1970
  • I koncernen sedan: 1999
  • Omsättning: 178 mkr
  • Prioriterade marknader (geografiskt): Skandinavien med närliggande exportmarknader.
  • Målgrupp: Arkitekter, projektinredningsföretag och andra föreskrivare. Beställare av inredningar för kontor och mötesplatser på privata företag och i offentlig sektor.
  • Tre nyckelstyrkor: Kompetens, erfarenhet och design.

Office & Home Interiors

Fler varumärken