Office & Home Interiors

Fora Form

Mötesplatsens mästare

Med en skandinavisk designtradition och spetskompetens inom mötesplatsen erbjuder Fora Form unika, profilstarka och värdeskapande möbler och inredningar för kontor och offentlig miljö. Här berättar VD Ivar Sandnes om årets höjdpunkter.

Årets produktnyhet?

Vänthallsmöbeln Transit, speciellt utvecklad för Gardemoen, Oslos flygplats, och formgiven av de välrenommerade designbyråerna Torsteinsen Design och Dysthe Design. En produkt med potential för flera projekt och användningsområden.

Årets projekt?

Den nya terminalen och utbyggnaden av Oslos flygplats Gardemoen. Ett projekt med högt ställda kvalitetskrav som vi utvecklade en helt ny produkt för. Projektet är del i ett större ramavtal som kommer att fortsätta ge ringar på vattnet flera år framöver. Fora Form levererade även möblerna till terminalen som öppnade 1997 och vi är stolta över det fortsatta förtroendet.

Årets marknadsframgång?

Omsättningsökningen på 16 procent! Främst har vi växt i Norge med projekt för auditorier, biografer och kulturhus till ett värde av NOK 15 miljoner, det vill säga en 42-procentig ökning, leveransen till Gardemoen inräknad. Vår femprocentiga tillväxt i standardsortimentet visar också att våra produkter är efterfrågade på den krävande kontraktsmarknaden. I Sverige är vi fortfarande en relativt sett liten aktör men fortsatte att växa och redovisar en exportandel om nio procent.

Årets utmaning?

Under årets början påverkades vi av den rekordlåga aktiviteten i norsk olje- och offshoreindustri, och fick anpassa våra kostnader genom bland annat permitteringar. Med en rad positiva projekt och utveckling i andra delar av marknaden har Fora Form parerat en nedgång i marknaden och visar på god resultattillväxt under andra halvåret.

Stora marknadssvängningar är alltid en utmaning och jag vill rikta ett särskilt tack till våra anställda som visat stor förståelse för situationen och ställt upp när det vänt.

Nettoomsättning

162 mkr
  • Fakta Fora Form
  • Grundat: 1929
  • I koncernen sedan: 2013
  • Omsättning: 162 mkr
  • Prioriterade marknader (geografiskt): Norge, Sverige och Japan.
  • Målgrupp: Kontraktsmarknaden för inredning och möbler, fokus på väntrum, matsalar, konferensrum och auditorier.
  • Tre nyckelstyrkor: Designmöbler, koncept för mötesplatsen och stark position.

Office & Home Interiors

Fler varumärken