Office & Home Interiors

Ire och Voice

Möbler som håller länge

Med varumärkena Ire och Voice utvecklar, marknadsför och säljer bolaget sittmöbler, bord och förvaring för medvetna konsumenter och till offentlig miljö. Hållbarhet och kvalitet är ledord. Dick Thunell är VD och lyfter här fram årets viktigaste händelser.

Årets produktnyhet?

Fåtöljen Chorus av vår nya designer Mattias Stenberg förstärker vårt fåtöljsortiment och tilltalar nya målgrupper. Lean, en modern Howardsoffa, formgiven av Carl-Henrik Spaak , är också en spännande nyhet.

Vi har också följt upp tre tidigare lanseringar. Soffserien Sofo av Emma Olbers har fått tillskott i form av en fåtölj. Hos Voice har serien Viti av Stina Sandwall utökats med ett nytt sideboard med mer kompakta mått. Rolf Franssons serie Arctic har fått nya valmöjligheter som toppskivor i cement eller Carraramarmor.

Årets projekt?

Göteborgsoperan som valde Ires Infini. Det känns otroligt roligt att få leverera till en så spännande miljö. Ett riktigt prestigeprojekt.

Årets marknadsframgång?

Att vi lyckades vända Voice negativa trend och öka försäljningen. Mycket tack vare ökat fokus på våra återförsäljare och en omstrukturering av sortimentet.

Årets utmaning?

När marknadsbruset svämmar över av pris, pris och pris, går vi mot strömmen. Vi utbildar och bistår våra kunder (återförsäljare) med argument och kunskap om premiummöbler. Vi tror på långsiktighet och kvalitet, möbler som håller länge.

Nettoomsättning

32 mkr
  • Fakta Ire och Voice
  • Grundat: 1939 (Ire), 1997 (Voice)
  • I koncernen sedan: 2008 (Ire), 2001 (Voice)
  • Omsättning: 32 mkr
  • Prioriterade marknader (geografiskt): Sverige och Norge.
  • Målgrupp: Design- och heminredningsmedvetna konsumenter. Arkitekter, projektinredningsföretag och andra föreskrivare. Beställare av inredningar för kontor och mötesplatser på privata företag och i offentlig sektor.
  • Tre nyckelstyrkor: Kvalitet, service och miljö.

Office & Home Interiors

Fler varumärken