Office & Home Interiors

Lammhults

Alltid modernt, alltid klassiskt

I Lammhults sortiment står designklassikerna på rad. Sedan starten har bolaget satsat på design som metod för att skapa möbler med tydlig karaktär och ständigt utveckla sin tillverkning. Idag levererar bolaget miljömöbler till hela världen. Här berättar VD Cecilia Hallberg om årets viktigaste händelser.

Årets produktnyhet?

Bordsserien Attach formgiven av Troels Grum-Schwensen, är en genial konstruktion som med några enkla handgrepp kan förändras med tiden och anpassas till olika rumstyper och behov över tid. Aluminiumet som används är återvunnet. Designen är redan flerfaldigt prisbelönt, bland annat av International Design Award, European Aluminium Award och Design S.

Årets projekt?

Att vi är med och levererar till Nya Karolinska Solna, Stockholms nya universitetssjukhus med högt ställda krav på design och hållbarhet.

Årets marknadsframgång?

På en marknad där konkurrensen hårdnar och internationella aktörer börjar bryta sig in, ökade vi försäljningen med nio procent och nådde ”all time high” i Sverige.

Årets utmaning?

De betydande produktionsförändringar med syftet att effektivisera som vi har genomfört. Förändringen har inneburit en renovering av fabriken, ett nytt flöde och helt nytt arbetssätt samt installation av en ny pulverlacksanläggning. Samtidigt har vi börjat tillverka Ires möbler i Lammhult.

Många förändringar under kort tid som tillfälligt har påverkat vår kundservice och leveransförmåga. Men till den topp vi alltid har i december var vi på rätt väg och lyckades leverera enligt kundernas önskemål.

Nettoomsättning

172 mkr
  • Fakta Lammhults
  • Grundat: 1945
  • I koncernen sedan: 1997
  • Omsättning: 172 mkr
  • Prioriterade marknader (geografiskt): Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Storbritannien.
  • Målgrupp: Arkitekter, projektinredningsföretag och andra föreskrivare. Beställare av inredningar för kontor och mötesplatser på privata företag och i offentlig sektor.
  • Tre nyckelstyrkor: Design, kvalitet och hållbarhet.

Office & Home Interiors

Fler varumärken